KOMUNITI

 

INISIATIF PERKONGSIAN ILMU

Inisiatif perkongsian ilmu (KSI) merupakan program utama PNB yang dianjurkan oleh PNB Research Institute Sdn Berhad (PNBRI); KSI merupakan forum interaktif yang memudahkan perbincangan dan perbahasan mendalam tentang topik-topik penting yang relevan dengan ahli lembaga pengarah, organisasi swasta dan awam dalam Korporat Malaysia.

YTI MEMORIAL LECTURE 2020

HOW SAFE ARE THE SAFE HAVEN ASSETS IN MALAYSIA

LESSONS FROM COVID 19 PANDEMIC

2 DISEMBER 2020 (RABU)
9:00 pagi - 11:00 pagi

Pandemik COVID-19 telah menggemparkan dunia serta meninggalkan impak yang besar terhadap ekonomi dunia. Profesor Dr. Robert Faff akan berkongsi pandangan beliau tentang pelbagai potensi “safe haven asset” semasa berlakunya pandemik ini dan juga membandingkannya dengan apa yang berlaku semasa Krisis Kewangan Global pada tahun 2008 menerusi acara maya YTI Memorial Lecture 2020 yang akan berlangsung esok.Ucap Tama oleh Tan Sri Dr. Zeti Aziz
Pengerusi Kumpulan, PNBPenceramah Profesor Dr. Robert Faff
Profesor Kewangan dan mantan Pengarah Penyelidikan di University of Queensland Business School.
Beliau meraih reputasi antarabangsa dalam penyelidikan kewangan empirikal dengan memperoleh 14 geran Majlis Penyelidikan Australia (pembiayaan melebihi AU$4 juta), 310 jurnal berwasit, lebih daripada 12,800 petikan kerjaya dan 57 indeks a h. Beliau memiliki minat dan kesungguhan mendalam untuk memupuk dan membimbing para penyelidik muda di awal kerjaya mereka ke arah yang lebih cemerlang. Robert telah menyelia lebih kurang 40 pelajar PhD sehingga berjaya menyelesaikannya dan memeriksa sebanyak 50 disertasi PhD. Membangunkan kerjaya akademik selama 35 tahun, fokus terbaru beliau ialah ‘Pitching Research’ yang semakin mendapat perhatian domestik dan di seluruh dunia seperti yang ditunjukkan oleh lebih daripada 13,600 muat turun, 300 ceramah dan acara di 37 buah universiti Australia dan 52 buah negara.


PNB Knowledge Sharing Forum 2020

Malaysia and Asean: Navigating Us-China Relations in the 21st Century


PNB Leadership Forum 2019

Organisational Excellence


PNB Leadership Forum 2019

Positive Autocracy: A Leadership Model for Industry 4.0


PNB Corporate Summit 2019

Rebooting Corporate Malaysia


YTI Memorial Lecture

The Diverse Facets of Leadership